#43: Debuutdebat

Amerika Podcast30 sep 202057 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Amerika Podcast
Amerika Podcast (BNR)

Lees ook | Trump vs. Biden: hard tegen hard

Het was de eerste één-op-één-confrontatie op het hobbelige pad naar het presidentschap: Donald Trump en Joe Biden kruisten de degens in hun eerste televisiedebat. Om 03.00 uur Nederlandse tijd ging het los in Cleveland, onder leiding van de ervaren Fox News-journalist Chris Wallace.

Volgens CNN was het een shitshow, en volgens Jan en Bernard was het een tenen krullende chaos, een eigenlijk vreselijk debat waar beide kanten niet zo veel mee konden en de vraag is of de kleine groep twijfelaars wat wijzer is geworden.

Racisme en law and order

Een belangrijk punt voor Donald Trump is het thema Law and Order. Het verhaal van Biden is voor de Trump-aanhanger heel erg slap. Ook hier ging het van de hak op de tak, en baarde Trump opzien door te weigeren om witte supremacisten af te vallen. Sterker nog: hij sprak de witte militie Proud Boys rechtsreeks aan met de zin ‘stand back and stand by'.

Over de Amerika Podcast

De wekelijkse Amerika Podcast wordt gepresenteerd door Jan Postma vanuit Washington DC en Bernard Hammelburg vanuit New York (of Amsterdam, als dat zo uitkomt). In de aanloop naar de presidentsverkiezingen hoor je iedere woensdag om 15:30 uur een voorproef van de podcast op BNR. De volledige aflevering luister je als vanouds via je favoriete podcastapp of via bnr.nl/amerika.

PS...

De Amerika Podcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards! Je kan nog tot 16 oktober op ze stemmen!