#49 Extra! Extra! Biden defeats Trump!

Amerika Podcast8 nov '20 01:0042 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het moment dat de verkiezingsuitslag bekend werd, was door het hele land te horen. Volgens Hammelburg leek het wel alsof het WK gewonnen was. Zelfs vanuit de 18e verdieping van zijn flatgebouw was het gejuich en geschreeuw te horen. En ook deze aflevering van de Amerika podcast is wat rumoerig, want alle auto’s vol toeterende Amerikanen rijden in Washington en New York nog door de straten.

Volg het laatste nieuws over de presidentsverkiezingen in ons liveblog

Historisch

Joe Biden is met een boodschap van eenheid en verzoening verkozen, en zal als 46e president van Amerika de staten moeten zien te verenigen. Zijn running mate, de beoogde vice-president Kamala Harris, schrijft geschiedenis als eerste vrouw, en de eerste persoon van kleur die ooit het ambt zou bekleden.

Verlies

Donald Trump wil er echter nog niets van weten. Hij heeft geen verlies erkend in een telefoongesprek gehad met Biden, of toespraak gegeven, zoals in de Verenigde Staten gebruikelijk is. Ook houdt hij nog steeds vast aan zijn claim dat er grootschalige verkiezingsfraude zou zijn gepleegd, een claim waar vooralsnog geen enkel bewijs voor is. Hij heeft zelfs aangekondigd verder te gaan met de rechtszaken waar hij eerder mee dreigde.

An ever perfect union

Hoe moet het nu verder met dit gepolariseerde Amerika? Geloven de Republikeinen de verhalen van Trump nog wel? Is er nog iemand die Trump kan overtuigen zich bij de feiten neer te leggen?

Hoe gaan president-elect Joe Biden en vice president-elect Kamala Harris het diep verdeelde land brengen tot een union die misschien niet ever perfect is, maar in ieder geval werkbaar? Je hoort het in deze speciale verkiezingseditie van de Amerika Podcast.

Over de Amerika Podcast

De wekelijkse Amerika Podcast wordt gepresenteerd door Jan Postma vanuit Washington DC en Bernard Hammelburg vanuit New York of Amsterdam.