#101 Let's Go, Brandon

Amerika Podcast3 nov 20211 uur 7 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Jan keerde voor reportages terug naar Los Angeles, een stad die hij kent, maar waar hij toch weer zijn ogen uitkeek. Californië blijft een verwarrende staat vol tegenstellingen: propvolle negen-baans autowegen, maar ook een Tesla-laadstation met 30 laadpalen. Enorme weelde, maar ook een tentenkamp met vijfduizend daklozen. Grote onverschilligheid, maar ook ontroerende naastenliefde. En met Bernard haalt hij herinneringen op aan Ronald Reagan.

Het blijft sukkelen met de begrotingsonderhandelingen, waardoor de Amerikaanse positie in Glasgow werd gereduceerd tot holle frasen, al gold dat voor vrijwel alle deelnemende landen. De nieuwste Biden-verwensing luidt ‘Let’s Go, Brandon.” Dat schreeuwt om uitleg, en die geven Jan en Bernard dan ook. En natuurlijk nemen ze de wekelijkse post door.

Over de Amerika Podcast

De wekelijkse Amerika Podcast wordt gepresenteerd door Jan Postma vanuit Washington DC en Bernard Hammelburg vanuit New York of Amsterdam. De podcast komt woensdag online en is te beluisteren via je favoriete podcastapp of via bnr.nl/amerika.