#107 Gone with the wind

Amerika Podcast16 dec 20211 uur 4 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Amerika is op het gebied van natuurrampen een hoop gewend, maar de tornado’s die de afgelopen dagen toesloegen in vijf staten, richtten ongekend grote verwoestingen aan. Complete dorpen en bedrijven waren ‘gone with the wind.’ Jan stond met zijn laarzen in het puin en vertelt erover in aflevering #107 van de Amerika Podcast.

Politiek trekt er een tornado door Washington, met nieuwe onthullingen over de mogelijke rol van Donald Trump in de bestorming van het Capitool, op 6 januari. Jan en Bernard hoorden met toenemende verbazing de teksten voorlezen van SMS-berichten die wanhopige, prominente Amerikaanse aanhangers van Trump, inclusief zijn zoon, tijdens de bestorming naar stafchef Mark Meadows stuurden. Ze lagen zowat op hun knieën om Trump ertoe te bewegen in te grijpen – tevergeefs.

Het gaat politiek niet best met president Biden. Wel met de postbus van de Amerika Podcast, die weer boordevol zat met luisteraarsvragen.

Over de Amerika Podcast

De wekelijkse Amerika Podcast wordt gepresenteerd door Jan Postma vanuit Washington DC en Bernard Hammelburg vanuit New York of Amsterdam. De podcast komt woensdag online en is te beluisteren via je favoriete podcastapp of via bnr.nl/amerika.