#113 Biden valt uit zijn rol

Amerika Podcast27 jan 20221 uur 2 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat was een apart moment: Joe Biden die een journalist uitschold – voor ‘stupid son of a bitch.’ Het was zo’n moment waarop hij dacht dat de microfoon dichtstond. Komt in de beste kringen voor, maar je associeert Biden toch niet zo snel met schuttingtaal.

Belangrijker was het onderwerp. De journalist – van het conservatieve Fox News – vroeg of de stijgende inflatie een probleem wordt voor de verkiezingen van november. Jan en Bernard vonden het een relevante vraag. En dus pakken ze het onderwerp op in Amerika Podcast #113.

Jan was in Washington op een grote demonstratie tegen abortus, en verbaasde zich over de leeftijd van veel demonstranten: tieners. Maar in een opperbeste stemming, want de kans dat het Hooggerechtshof op zijn eigen vonnis van 1973 terugkomt – waarin abortus werd toegestaan- is aanzienlijk.

Oekraïne is voor Biden een lastig probleem, omdat hij stuit op elkaar tegensprekende Europese bondgenoten. Maar hij ruikt ook een kans, want, net als zijn voorganger Trump, probeert hij Europa van het Russische gas af te krijgen door vloeibaar gas uit Amerika en Qatar als alternatief aan te bieden. En er zijn weer veel luisteraarsvragen, die je vanaf nu ook als voicemessage kan doorsturen via WhatsApp.