#122 Oorvijg op de Oscars

Amerika Podcast31 mrt '22 14:521 uur 2 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Oekraïne, corona, de nieuwste ontwikkelingen in het onderzoek naar de bestorming van het Capitool – het was allemaal even weg uit het nieuws. Want Amerika had een kersvers schandaal: de klap. De ene filmster die, midden tijdens de Oscars, de andere een keiharde draai om zijn oren gaf. Afgaande op de media-aandacht, zetten Bernard en David deze affaire met stip op nummer één als nieuws van de week.

Donald Trump haalt met gemak de tweede plaats. In het onderzoek naar de bestorming van het Capitool is 7 uur en 37 minuten aan dagboeknotities en telefoon-logs van het Witte Huis zoek. Alles van vlak voor de roemruchte ‘stop the steal’-toespraak van Trump tot na de ontruiming van het Capitool is niet te vinden. Wat deed Trump? Met wie belde hij? Vooralsnog geen idee.

Trump haalde ook het nieuws met een verzoek aan Poetin om hem te helpen graven naar belastend materiaal tegen Joe Biden en diens zoon Hunter. Volgens Trump hebben de Bidens hun zakken gevuld met duistere deals in Oekraïne en Rusland. Bernard en David delen de verwondering over de timing. Midden in een oorlog hulp vragen aan de vijand in het Kremlin?

Er zijn weer veel luisteraarsvragen, ook via Whatsapp – 06-28135020, waar je vragen kunt inspreken. De beste, leukste, meest kritische en originele vragen en opmerkingen komen in aanmerking voor de exclusieve Amerika Podcast koffiebeker, naar een ontwerp van illustrator Eric Coolen.