#125 Ontmaskering

Amerika Podcast21 apr 20221 uur 1 minuut
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Op luchthavens en aan boord van vliegtuigen werden de mondkapjes onder gejuich afgedaan, toen een federale rechter in Florida vonniste dat de regering haar juridische boekje te buiten was gegaan met de maskerplicht. Hoewel corona nog lang niet is verslagen, kiest Amerika, net als Nederland, voor beëindiging van de speciale maatregelen. Jan en Bernard moeten een beetje wennen, want kapje-op-in-gezelschap is een beetje een geconditioneerde reflex geworden. 

Met Joe Biden gaat het politiek niet goed. In de peilingen staat hij zorgwekkend laag, vooral door de hoge inflatie en de hoge benzineprijzen. Veel kiezers verwijten hem dat het allemaal zijn schuld is. Intussen heeft Donald Trump in Mar a Lago een schaduw-Oval Office ingericht, waar Republikeinse verkiezingskandidaten om zijn zegen en steun komen vragen. Voorwaarde: ze moeten verklaren dat Biden de verkiezingen heeft gestolen, wat ze graag doen.

Ook zijn er deze week heel veel vragen van luisteraars, die als tekst- of audioboodschap zijn ingestuurd via mail en WhatsApp (06-28135020).