#143 Joe is boos

Amerika Podcast1 sep '22 18:2557 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Joe Biden verandert van toon. Hij is zo boos over wat hij ziet als pure sabotage van de rechtsstaat door voorganger Trump, dat hij nu spreekt over ‘MAGA-Republikeinen’ die hij kwalificeert als ‘semi-fascisten.’ Jan en Bernard vragen zich af of Biden er niet verstandiger aan zou doen om campagne te voeren met zijn recente successen dan met aanvallen op zijn voorganger. 

Zij kijken ook naar de sappige politieke rel over de financiële hulp die oud-studenten krijgen om hun studieschuld te verlichten. ‘Dat krijgt de loodgieter of de metselaar niet, en de elite wél,’ betogen Republikeinen. Het Witte Huis publiceerde vervolgens een lijst van subsidies die dezelfde protesterende Republikeinse Congresleden hebben gekregen in coronatijd. Niemand betaalde die tegemoetkomingen los, en ze lopen vaak in de tonnen. 

Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten, dan kan dat met een tweet naar: @janpostmaUSA of @BNRdewereld, of met een mailtje naar dewereld@bnr.nl. Je kunt ook je vraag inspreken of intikken op de Amerika Podcast WhatsApp: 06 28 13 50 20.