#144 Knokken om documenten

Amerika Podcast8 sep 202259 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Wat Joe Biden ook probeert, de schaduw van zijn voorganger Donald Trump, blijft over hem hangen. Terwijl Biden de campagne voor Democratische kandidaten voor de verkiezingen van november energiek voortzet, gaan de gesprekken in de politiek en media vrijwel uitsluitend over de 11.000 documenten die de FBI bij een huiszoeking in zijn landgoed in Florida in beslag nam.

Trump bracht het onderzoek naar mogelijke misdrijven die hij heeft gepleegd een stevige slag toe door een ‘special master’ te eisen, een juridische arbiter, die alle documenten eerst mag selecteren op ‘persoonlijk’ en ‘staatszaken.’ En een federale rechter gaf hem zijn zin. Bernard en David (Jan is met vakantie) volgen de zaak met spanning. Gaat de minister van justitie tegen de uitspraak in beroep? Bill Barr, die onder Trump minister van justitie was, denkt van wél, want het toewijzen van een arbiter slaat volgens hem nergens op. Het is een spannende knokpartij over documenten.

Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten, dan kan dat met een tweet naar: @janpostmaUSA of @BNRdewereld, of met een mailtje naar dewereld@bnr.nl. Je kunt ook je vraag inspreken of intikken op de Amerika Podcast WhatsApp: 06 28 13 50 20.