#151 Boze Biden bedonderd

Amerika Podcast27 okt 202255 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In de aanloop naar de ‘midterms,’ de verkiezingen van 8 november, gaat het Joe Biden niet voor de wind. Uit een brief van een groep van dertig progressie Democraten blijkt dat zij de voorkeur geven aan onderhandelingen tussen Biden en Poetin, in plaats van het blijven verlenen van kolossale financiële en militaire hulp aan Oekraïne.

De brief is ‘achterhaald en had nooit in de openbaarheid mogen komen,’ maar volgens Jan en Bernard is hiermee toch de geest uit de fles. Binnen de Democratische en Republikeinse fracties is nogal wat verzet tegen Bidens Oekraïnepolitiek. Dat heeft ook te maken met de inflatie en de hoge brandstofprijzen. Het aanspreken van de nationale oliereserve heeft niets geholpen, en Saoedi-Arabië beloofde meer olie te leven en besloot toen de kraan juist verder dicht te draaien. Biden is boos en voelt zich bedonderd.

Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten, dan kan dat met een tweet naar: @janpostmaUSA of @BNRdewereld, of met een mailtje naar dewereld@bnr.nl. Je kunt ook je vraag inspreken of intikken op de Amerika Podcast WhatsApp: 06 28 13 50 20.