#183 Dominee en straatvechter

Amerika Podcast8 jun 202352 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Aan de lijst Republikeinse presidentskandidaat zijn er weer twee toegevoegd: oud-vicepresident Mike Pence, en oud-gouverneur van New Jersey, Chris Christie. Pence is orthodox-Christelijk en klinkt – misschien daardoor – een beetje als een saaie dominee. Christie een het type politieke straatvechter. Jan en Bernard speculeren over hun kansen.

En ze zien een grappige ontwikkeling: koploper Trump manifesteert zich in de strijd tegen zijn grootste concurrent, Ron DeSantis, als nogal gematigd, met veel kritiek op de ultrarechtse opvattingen van DeSantis. Antwoord van DeSantis: Trump is eigenlijk te links voor de partij. Dat is een kwalificatie van Trump die je niet elke dag hoort.

Jan en Bernard duiken ook even in de moeilijkheden waarin CNN zit. Ontslagen baas, nauwelijks kijkers, opnieuw weggevaagd door het linkste MSNBC en het rechtse Fox News.

Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten, dan kan dat met een tweet naar @janpostmaUSA of @BNRdewereld, of met een mailtje naar dewereld@bnr.nl. Je kunt ook je vraag inspreken of intikken op de Amerika Podcast WhatsApp: 06 28 13 50 20.