Science fiction

Ask me Anything13 dec 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Jedi Jörgen
Jedi Jörgen

Veel science fiction-fans gaan vandaag uit hun dak: er is weer een nieuwe Star Wars-film uit. Wat is onze fascinatie met science fiction? Is het succes van dit genre alleen te danken aan de verbeeldingskracht, hoe groot is de voorspellende waarde van science fiction? Is het genre een politiek statement en welke discussies heeft het uitgelokt? Testen we met science fiction onze opvattingen over ethische vraagstukken?

Heb je ook een vraag, stel m via Twitter @BNR, Facebook, of email askme@bnr.nl. Whatsappen kan ook, dat nummer vind je op bnr.nl. Of bel me nu op 020 468 0000 en stel je vraag live in de uitzending.

Te gast:

George van Hal, wetenschapsjournalist bij New Scientist en auteur van onder andere 'Robots, Aliens en Popcorn' over de ware wetenschap achter sciencefictionfilms.

Judith Laanen, science fiction bij BNR Nieuwsradio, schreef haar master scriptie over Douglas Adams’ The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Bart van der Steen, universitair docent aan de universiteit van Leiden. Hij geeft het college 'De Geschiedenis van Science Fiction en de Zoektocht naar de Ideale Maatschappij'.