Integratie

Ask me Anything12 dec 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vermogende Nederlanders gaan miljoenen investeren om de integratie van vluchtelingen te bevorderen. Dat doen zij via de Maatschappelijke Alliantie, een stichting die namens 250 bedrijfs- en familiefondsen opereert. Die beleggen in scholings-, integratie-, huisvestings- of werkgelegenheidsprogramma’s voor mensen met een migratieachtergrond.

Kunnen beleggers en ondernemers het beter doen dan de landelijke overheid als het gaat om integratie? Of komt uiteindelijk alles toch terecht op het bordje van gemeenten? En volgens de nieuwe minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees moet het inburgeringsbeleid wéér helemaal op de schop.

Waarom maken we integratie toch zo ingewikkeld?

Heb je ook een vraag, stel m via Twitter @BNR, Facebook, of email askme@bnr.nl. Whatsappen kan ook, dat nummer vind je op bnr.nl. Of bel me nu op 020 468 0000 en stel je vraag live in de uitzending.

Te gast:

Jamal Chrifi, hij is projectleider van K!X Works Dat is een project dat jonge vluchtelingen traint op skills voor de arbeidsmarkt en banen. Jamal is ook betrokken bij het Kennisplatform Integratie en Samenleving.

Laurina Nieukerke, oprichter en directeur van Social Impact Finance. Zij helpt via Social Impact Bond mensen uit de bijstand.

Omar Munie, succesvolle tassenontwerper, kwam als 9-jarige vluchteling uit Somalië naar Nederland.