Auto-Update | VDL Nedcar werkt weer met twee ploegen

BNR Auto-Update12 jun 20205 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Een overzicht van het belangrijkste autonieuws met Noud Broekhof van De Nationale Autoshow:

VDL Nedcar

VDL Nedcar werkt weer met twee ploegen aan de productie van auto's. De autofabriek moest vanwege coronamaatregelen meer dan een maand dicht. Begin mei werd de productie in het Limburgse Born hervat met één ploeg. 'We zijn gefaseerd opgestart en inmiddels werken we weer met twee ploegen', zegt woordvoerder Miel Timmers van de VDL Groep. 'Onze medewerkers zijn aan het werk, dus dat is mooi. Het productievolume is door de marktvraag nog niet op het oude niveau.'

Beluister ook | VDL NedCar stopt maand lang productie BMW's en Mini's

Image
(Porsche)

Cayenne GTS

Porsche heeft de Cayenne GTS (Coupé) gepresenteerd. De fabrikant neemt afscheid van de 3,6-liter V6-motor en kiest voor een 4-liter V8-motor met 460 pk (+20 pk), die van nul tot honderd sprint in 4,5 seconden (met het Sport Chrono Pakket) en een topsnelheid van 270 km/h.

Beluister ook | Porsche komt met Heritage Design-modellen

Verder in de auto-update:

Er zijn minder auto's gestolen tijdens de intelligente lockdown. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

De Europese baas van KIA zegt tegen het Britse AutoCar dat door de coronacrisis het makkelijker is geworden om CO2-normen te halen.

En Bentley moet wereldwijd 6000 Bentayga's terugroepen vanwege brandgevaar.

Bentayga
Bentayga (Bentley)

Mede mogelijk gemaakt door