#1 NEP zet de toon in snel veranderende markt voor broadcasting

Baanbrekende Businessmodellen11 sep 202048 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

NEP is het grootste mediatechnologiebedrijf van de wereld. In Nederland onder meer bekend van GTST, Voetbal Inside en The Voice of Holland. Het bedrijf levert de techniek voor deze televisieproducties. Van cameraglas tot televisieglas, noemt Ralf van Vegten het zelf. Hij trad in 2018 aan als CEO van NEP Nederland. Door het uitbreken van de coronacrisis richt het bedrijf zich steeds nadrukkelijker op webcasting, waarbij NEP de techniek levert voor grote bedrijfsevents die sinds de coronacrisis grotendeels online worden georganiseerd.

Maar achter de schermen is het bedrijf al langer bezig zijn businessmodel te veranderen. Uitzendtechnieken worden alsmaar goedkoper, wat maakt dat die unique selling point aan het vervagen is. Van Vegten zet daarom fors in op cloud-techniek door te investeren in datacenters. Ook heeft hij veel energie gestopt in cultuur en strategie.

Over deze podcast

Baanbrekende Businessmodellen is de 10-delige podcast waarin John van Schagen en Patrick van der Pijl in gesprek gaan met bedrijven die zichzelf opnieuw uitvinden en nieuwkomers die bestaande markten opschudden.


Mede mogelijk gemaakt door