#2 Sensire wil met nieuw platform de zorgmarkt disrupten

Baanbrekende Businessmodellen18 sep 202048 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Als het gaat om digitale innovatie in de zorg, dan komt de naam van Sensire al snel naar boven drijven. Maarten van Rixtel was in 2011 bijvoorbeeld de eerste die zorg op afstand bood met de toen nog gloednieuwe iPad. De enige manier waarop we het Nederlandse zorgstelsel overeind kunnen houden, is volgens hem het terugbrengen van de vraag. Dat blijkt een flinke uitdaging die vraagt om een radicaal ander businessmodel.

Van Rixtel werkt aan een nieuw zorgplatform, dat vraag en aanbod beter moet gaan matchen. Met als doel: minder volle wachtkamers bij huisartsen en ziekenhuizen. Het platform staat nog aan het begin van het ontwikkelpad. Over enkele weken verschijnt een prototype, de allereerste versie van het product dat hij aan gebruikers wil gaan voorleggen.

Over deze podcast

Baanbrekende Businessmodellen is de 10-delige podcast waarin John van Schagen en Patrick van der Pijl in gesprek gaan met bedrijven die zichzelf opnieuw uitvinden en nieuwkomers die bestaande markten opschudden. Elke vrijdagmiddag zetten we een nieuwe aflevering online.


Mede mogelijk gemaakt door