Briljante mislukkingen in de zorg

Beter3 dec '18 12:2224 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Een stoel waarmee een gehandicapte zelf kan douchen, maar het afdrogen, daar is nog niks voor bedacht of een ambitieus nieuw ggz-traject dat vastloopt. Dit zijn voorbeelden van innovaties in de zorg die onsuccesvol bleken, maar waar juist veel kan wordt geleerd. Toch wordt er weinig over dit soort ‘mislukkingen’ gesproken. Het instituut voor Briljante Mislukkingen vindt dit zonde en reikt daarom elk jaar een award uit voor beste mislukking in de zorg.

EERDERE EDITIES VAN BNR BETER: Klik hier!

Beter innovatieklimaat

Met deze award hoopt het instituut bij te dragen aan het creëren van een beter innovatieklimaat in de zorg. “Door opvallende cases in de spotlight te zetten willen we mensen inspireren en uitdagen om uit te komen voor ‘mislukkingen’, maar vooral ook om iets met deze ervaring te doen.”

Onze gasten

Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing & oprichter van het instituut voor Briljante Mislukkingen.

Jim Reekers, hoogleraar interventieradiologie van het Amsterdam UMC.

Pioniers in de zorg

Variëren in temperatuur is goed voor de energiestofwisseling. Dus het zou goed zijn voor je als de temperatuur op kantoor een beetje schommelt, maar dan hebben we het misschien al snel te koud. Niet als je een beetje speelt met het licht, dat ontdekte Marije te Kulve in haar promotieonderzoek bij de Universiteit van Maastricht.