'Kennis gender- en sekseverschillen binnen GGZ verbetert zorg'

Beter25 mrt 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De alliantie zet zich in voor meer gendersensitief wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en voor kennis en bewustwording over genderverschillen bij professionals en het publiek.

Onze gast

Patricia van Wijngaarden, psychiater en voorzitter van Alliantie Gender en GGZ.

Die Alliantie bestaat nu een kleine 2 maanden, omdat professionals uit de sector zelf willen dat er meer aandacht komt voor sekse- en genderverschillen. Het is een initiatief van Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, de Nederlandse Vereniging Gender en Gezondheid, het Nederlands Instituut van Psychologen, de Landelijke Vereniging POH-GGZ, Samen Sterk zonder Stigma, MIND, de International Association for Women’s Mental Health, de Nederlandse ggz en WOMEN Inc.

Zorgvernieuwers

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met de effecten van de huidige coronacrisis. Werknemers ervaren stress, hoge werkdruk, burn-outs en andere klachten.

Voor deze bedrijven is een platform opgericht, waarop gewerkt wordt aan de mentale gezondheid van personeel. Tientallen psychologen en experts op het gebied van mentale gezondheid ontwikkelden een wetenschappelijk onderbouwd well-being assessment met een totaalaanpak waarin ook aspecten als tevredenheid, lichamelijke gezondheid en sociale contacten zijn inbegrepen.