'Vergroot en behoud werkplezier jonge arts om afhaken te voorkomen'

Beter7 jul 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De beweging 'Zin in Zorg' is opgericht door jonge artsen, die als doel hebben het werkplezier te behouden en vergroten en zo de jonge huisartsen, chirurgen en specialisten voor het vak te behouden.

Dat gebeurt door het onderling uitwisselen van ideeën, maar ook met initiatieven waarin de jonge artsen hun krachten verenigen om veranderingen op de werkvloer voor elkaar te krijgen.

Onze gasten:

Christiana Schoemaker, huisarts in opleiding.

Olaf Geerse, arts-assistent in opleiding tot specialist longgeneeskunde.

Vier teams van jonge artsen werken dit jaar aan vier verbeterideeën. Zo willen ze dat de toekomstige artsen beter worden betrokken bij de organisatie van hun werk, dat er een mentor voor elke jonge arts komt, dat er ruimte is voor intervisie en persoonlijke ontwikkeling. Al deze initiatieven hebben als doel de werkcultuur positief te hervormen.

Zorgvernieuwers

Het UMC Utrecht begint deze week met een onderzoek naar een nieuwe behandeling voor volwassenen met corona. Gekeken wordt of zij sneller herstellen met het middel ensovibep

Arts-microbioloog Marc Bonten leidt dat onderzoek en legt uit wat het middel doet en waarom er proefpersonen nodig zijn.