Fout, fouter, foutst: beleggen in wapens. Maar o zo lucratief

Beurs30 aug 202324 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Beleggen in tanks, bommen en granaten. Een taboe voor grote beleggers, zoals verzekeraars en pensioenfondsen. Die laten de sector links liggen, want: slecht voor mens en milieu. Maar hoeveel levert het beleggers op die het wat minder nauw nemen met ethische kwesties? Antwoord: heel veel geld. Hoe hoog de rendementen zijn en welke defensie-aandelen je aandacht verdienen, hoor je in deze aflevering.

Ook gaat het over een gigantische strop voor de grootste bouwer van windmolenparken op zee, Orsted. Stijgende kosten, hevige concurrentie en hogere rente zorgen ervoor dat het bedrijf miljarden moet afschrijven. Gevolg: het grootste beursverlies ooit. 

Een groep beleggers eist vele miljoenen euro’s van ING omdat ze grote schade hebben geleden. En dat is de schuld van de bank, vinden ze. Verder staan we stil bij de cijfers én klimaatrisico's van verzekeraar ASR. 

En het gaat over de Netflix van de vorige eeuw. Het bedrijf dat Breaking Bad, Mad Men en The Walking Dead op jouw scherm toverde, verdwijnt binnenkort misschien wel van de beurs.

Tot slot krijg je een vooruitblik op de beursdag van morgen.

 


Mede mogelijk gemaakt door