#20 'Deze watersnoodramp wordt compleet gepolitiseerd'
Speel de aflevering afOf luister via BNR app Spotify Apple Podcasts
Over de aflevering
Met kleerscheuren, maar zonder dodelijke slachtoffers kwam Nederland de watersnoodramp door. Hoe anders is de situatie in België en met name Duitsland. En in dat laatste land leidt deze Jahrhundert-Katastrophe' zelfs tot een verhit politiek debat en een overspannen verkiezingscampagne. 'Tot oktober heeft het helemaal geen zin om met verbeterpunten na deze ramp bezig te zijn.'
Honderden doden en vermisten, miljarden euro's schade en ontelbaar veel persoonlijk leed. West-Europa, met Limburg, België en Duitsland als 'hotspot', zijn hard getroffen door de watersnoodramp. Naast de actualiteit en politieke reacties kijken we naar samenwerking op Europees niveau. Deze aspecten bespreken we met:
Otto Fricke, lid van de Duitse Bondstag namens de liberale FDP en woonachtig in Krefeld in Noordrijn-Westfalen.
Andrea Walraven-Thissen, crisishulpverlener, ervaringsexpert bij extreme rampen, adviseur voor nationale en EU-beleidsmakers, Limburgse en woonachtig in de getroffen plaats Blankenheim in de Duitse Eiffel.
Pieter Groenemeijer, directeur van het European Severe Storms Laboratory, een Europees bureau dat onderzoek doet naar gevaarlijk weer.
De twintigste Europa Podcast
Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. Naast dé onderwerpen van gesprek ook wekelijks aandacht voor de Europese vaccinatiestrijd én muziek van ons continent. De hele playlist van deze afgrijselijke eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren.
Abonneren
In de Europa Podcast schotelen we jou een wekelijkse portie Europese zaken voor. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/europapodcast, de Apple en Spotify