#37 Vaccinatievrijheid in Europa

BNR Europa17 nov 202159 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ongevaccineerde parlementariërs van wie het stemrecht wordt ontnomen. Zorgpersoneel dat zonder vaccin ontslagen wordt. Een lockdown voor ongevaccineerden. Een avondklok voor ongevaccineerden.

Of: verstrekkende beperkingen en maatregelen voor iedereen. Een coronapas op de werkvloer, zoals in Italië. Thuiswerkplichten, zoals in België. Algehele lockdowns zoals in Letland.

Wat is vrijheid in crisistijd?

BNR Europa vond het tijd voor een goed rondetafelgesprek, met inzichten vanuit onze Europese Unie.

Te gast:

Sophie in 't Veld, Europarlementariër, lid van de fractie Renew Europe namens D66.

Arthur Weststeijn, Italiëkenner en historicus

Renger van de Heuvel, filmmaker en organisator van kunstbeurzen in Oostenrijk

Frank Elbers, correspondent in Roemenië en Bulgarije.

Lang niet alle vragen zijn gesteld, lang niet alle vragen zijn uitvoerig genoeg beantwoord. To be continued. De komende week meer daarover bij BNR Europa, houd ons dus in de gaten via de BNR-site, de app en jouw favoriete podcastplayer!

De zevenendertigste Europa Podcast

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. Naast dé onderwerpen van gesprek, zoals dit keer de verkiezingen in Bulgarije met een verrassend succes ook voor Volt, ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar Italië. De hele playlist van deze afgrijselijke eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren.

Abonneren

In de Europa Podcast schotelen we jou een wekelijkse portie Europese zaken voor. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/europapodcast, Apple en Spotify.

Image