#38 Wie... is... de president?

BNR Europa25 nov 202144 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Stefan en Geert Jan zijn neergestreken in Straatsburg, waar ze het Europees Parlement proberen te ontrafelen. Stefan als ervaren rot,Geert Jan als debutant. Eenzelfde rolverdeling is weggelegd voor onze gasten: Europarlementariërs Lara Wolters (sinds 2019) en Bas Eickhout (sinds 2009). Hoe ziet hun werkweek eruit en waar werken zij aan áchter de schermen?

Verder aandacht voor de bloemenbar, beleidsmedewerkers met kinderwagens en een wereldberoemde politica die naast Stefan in het vliegtuig zat, zonder dat zij door had wie hij was. Andersom ook, trouwens.

De achtendertigste Europa Podcast

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. Naast dé onderwerpen van gesprek, zoals dit keer de EVP-verkiezing, de landbouwbegroting en de coalitievorming in Duitsland, ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar Spanje. De hele playlist van deze afgrijselijke eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren.

Abonneren

In de Europa Podcast schotelen we jou een wekelijkse portie Europese zaken voor. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/europapodcast, Apple en Spotify.