#39 De communicatiecrisis van Mark en Hugo door een Europese bril

BNR Europa1 dec 20211 uur 11 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Wie leidt, doet volgen? Of: wie lijdt, heeft geen volgers? Met een nieuwe coronagolf en -mutant in de Unie, leggen wij het leiderschap en de communicatiekunsten van diverse Europese managers eens langs de meetlat.

En wat is de rol van cultuur en historie? Van grenzen en autonome gevoelens? Kun je 'Europees' communiceren in crisistijd, of zijn we juist verder van elkaar af komen te staan? En wist U trouwens dat Lodewijk Napoleon ook aan vaccinatieverplichting deed, en dat aan het begin van de negentiende eeuw ook tot verzet leidde?

Dit rondetafelgesprek is een vervolg op aflevering 37, dat zich meer richtte op een debat over vrijheden en maatregelen op ons continent.

Luister ook| Vaccinatievrijheid in Europa

Te gast:

Onze digitale communicado is Lars Duursma. Debat en communicatie-expert en je kent hem tegenwoordig ook van de podcast De Communicados. Duursma is trouwens ook half-Deens; niet onbelangrijk in dit verhaal.

Ook contact met onze Oostzee-correspondent Koen Verhelst. Want ten noorden van ons land ligt wellicht ons voorland.

En in de studio Thomas Huttinga, voor de broodnodige culturele, historische en politieke context. . Publicist, vertaler en Europeaan.

Over vaccinatieplicht nog even gesproken: we 'ranken' deze aflevering ook de boosterprik. Mag u raden waar wij op die ranglijst staan.

De negenendertigste aflevering van BNR Europa

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. Naast dé onderwerpen van gesprek, zoals dit keer de aanstelling - u gelooft het niet - van een Nederlandse coronaherstelfondscommissaris, ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar Italië. De hele playlist van deze afgrijselijke eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren.

Abonneren

In de Europa Podcast schotelen we jou een wekelijkse portie Europese zaken voor. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/europapodcast, Apple en Spotify.