#46: Leiden leidt de Europese Wetenschap

BNR Europa19 jan 202259 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Leiden is dit jaar de Europese hoofdstad van de Wetenschap. Op de dag dat sommige theaters hun deuren uit protest openden, stonden Eurocommissarissen De Vries en Hahn op de planken van de geweldige Leidse Schouwburg uit 1705. Met volle aandacht voor cultuur, wetenschap, een Brussels startbudget van 95 miljard euro en een zich rijk rekenend Nederland.


  • Te gast op het podium van de Leidse Schouwburg:
    Meta Knol: kunsthistorica en directrice van Leiden European City of Science 2022.
  • Wim van der Doel: historicus en voorzitter van de universiteitenalliantie Leiden, Delft en Erasmus Rotterdam.
  • En Irene Pronk: directeur van de Leidse Schouwburg.

De zesenveertigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast)

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. Dit keer staan ze samen met hun gasten uitgebreid stil bij de staat en stand van de Europese wetenschap, en de leidende rol die er dit jaar voor Leiden is weggelegd.

Ook aandacht in het nieuwsoverzicht voor Macron, Metsola, abortus en corona als griep of toch als pandemie?

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar Finland. De hele playlist van deze afgrijselijke eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren.


Abonneren

In de Europa Podcast schotelen we jou een wekelijkse portie Europese zaken voor. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/europapodcast, Apple en Spotify.