#58: Verkiezingstijd in Europa (3): Wat als Emmanuel Macron wint?

BNR Europa13 apr 202246 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het is nog steeds de Maand van Europa. Het regent verkiezingen op ons continent. Na aandacht voor Hongarije, Servië en de eerste ronde van de verkiezingen in Frankrijk, blikken we nu vooruit op de Franse finale: de tweede ronde tussen huidig president Emmanuel Macron en Marine Le Pen. Volgende week aandacht voor de uitdager, maar deze week: wat betekent het voor Frankrijk en Europa als Macron wint? 


Stefan de Vries en Geert Jan Hahn zijn afgereisd naar Parijs en praten in het prachtige Atelier Néerlandais met Nederlanders in Frankrijk over de koers van de huidig president. Wat als hij nog vijf jaar de baas is? Wat betekent dat voor Frankrijk in Europa? Een gesprek over economie, strategische autonomie, digitalisering en opportunistisch campagne voeren. Met:

  • Anouk Zoet: Business Director bij NLBC: een ledenorganisatie voor Nederlandse ondernemers in Frankrijk.
  • Arjan Angenent, ICT-ondernemer. Eigenaar en oprichter van Tulipano Consulting.
  • Wilfred de Bruijn: 'Nederlandse Parijzenaar' en bibliothecaris van Fondation Custodia

De achtenvijftigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast) 

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen.  

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar ... Frankrijk! De hele playlist Eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren