#59: Verkiezingstijd in Europa (4): wat als Marine Le Pen wint?

BNR Europa20 apr 202233 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het is nog steeds de Maand van Europa. Het regent verkiezingen op ons continent. Na aandacht voor Hongarije, Servië en de eerste ronde van de verkiezingen in Frankrijk, blikken we nu vooruit op de Franse finale: de tweede ronde tussen huidig president Emmanuel Macron en Marine Le Pen. Vorige week aandacht voor de zittend president, maar deze week: wat betekent het voor Frankrijk en Europa als Le Pen wint? 


Stefan de Vries en Geert Jan Hahn waren vorige week nog in Parijs - maar blikken nu vanuit Amsterdam en Den Haag vooruit op een hele spannende week. Dat doen ze samen met Matt Steinglas, Europacorrespondent bij The Economist.

Ook leggen we een lijntje met freelance journalist in Slovenië Mark Koghee. Want ook dáár zijn verkiezingen. En ook dáár is het spannend. Want is premier Janez Janša na zondag ook nog premier? En wat betekent dat dan voor de relatie met de EU, die toch ook langzaam onder druk komt te staan door lichte afbraak van rechtsstaat en persvrijheid?

De negenenvijftigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast) 

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen.  

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar ... Frankrijk! De hele playlist Eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren