#61: Het Jaar van Europa

BNR Europa4 mei 202251 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Op 9 mei is de Dag van Europa. Maar misschien kunnen we beter spreken over de week van Europa, met het zesde sanctiepakket tegen Rusland en de Conferentie over de Toekomst van Europa in het achterhoofd. Of het Jaar van Europa, als je de nasleep van de pandemie erbij pakt. Of het Decennium van Europa, als je teruggaat tot de Brexit....

In ons rondetafelgesprek blikken we met drie gasten uit op de Dag van Europa, door op alle ontwikkelingen terug te blikken, en vooruit te denken. Een open gesprek over vrijheid en democratie, over sentiment, en over burgerberaad. En wie is nou dé Europeaan?

Alle sprekers zijn op 9 mei te gast als spreker op de Dag van Europa bij Europe Day*22 van de Europese Culturele Stichting / European Cultural Foundation. Meer vind je hier!

De eenenzestigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast) 

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen.  

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar ... een land dat we nog even geheim houden! De hele playlist Eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren