#66: Ursula's Overrule of Law - een reconstructie

BNR Europa8 jun 202252 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Deze week aandacht voor heibel om serieuze zaken. Aanstichter volgens velen: Ursula von der Leyen, met haar besluit om niet langer coûte que coûte Poolse coronamiljarden te blokkeren. Daarmee gaf zij niet langer gehoor aan haar eigen kritiek van weleer op Polen én die van enkele prominente Eurocommissarissen, waaronder Frans Timmermans, om een onafhankelijke en democratische rechtsstaat boven alles te stellen. "In een Nederlandse situatie zou zo'n minister opstappen." Een reconstructie.

Presentatoren Stefan de Vries en Geert Jan Hahn bespreken de ongewone gang van zaken met bijzonder hoogleraar recht en politiek in de internationale betrekkingen John Morijn, Europarlementariër Thijs Reuten (S&D, namens PvdA), FD-correspondent in Brussel Mathijs Schiffers en Malgorzata Bos-Karczewska van Polonia.nl. 

De zesenzestigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast) 

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen.  

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar ... Portugal! De hele playlist met eurotrash kun je trouwens hier in onze Spotify-lijst beluisteren