#76: Alle wegen leiden naar Rome, maar welke leidt naar Brussel?

BNR Europa28 sep 202249 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

‘God, familie en vaderland’! Fratelli d'Italia is de grote winnaar bij de Italiaanse parlementsverkiezingen. Daarmee voert Giorgia Meloni waarschijnlijk een rechts blok aan. Wat zijn de reacties vanuit Brussel?

Dit bespreken wij met Donatello Piras, onze BNR Italië-specialist en Thijs Reuten – Europarlementariër namens de PvdA. We hebben oog voor een aantal Brusselse dossiers, maar ook voor de Russische oorlog in Oekraïne. En....wordt Mario Draghi nou alsnog de wingman van Meloni?

Naschokken van de oorlog en de Britse pond

Eurocommissaris Hahn heeft een conferentie gevolgd over de staat van Europa naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne: hoe lang kan Europa nog aan de hand van de VS lopen? Wat te doen met de miljoenen Oekraïners op de vlucht na maart? En welke toekomstige strategie moet Europa formuleren in de toekomst?

En Eurocommissaris De Vries kijkt nog even over het kanaal naar de gevolgen van de Brexit in het Verenigd Koninkrijk.

De zesenzeventigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast):

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. En hoe we ons over dat continent bewegen.

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En deze aflevering gaan we naar ... Italië, natuurlijk! De hele playlist Eurotrash kun je hier vinden!