#79: Zie, ginds komt de draak uit China weer aan (in Europese havens)

BNR Europa19 okt 202241 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Terwijl aan de buitengrenzen van Europa een oorlog woedt en de prijzen binnen Europa omhoog schieten is een ander fenomeen gaande op het Europese werelddeel: de rijzende invloed van China, en dan met name in Europese havens.


Daarover praten we met Laurens Groeneveld van de Investigative Desk – een groep gespecialiseerde onderzoeksjournalisten uit Amsterdam en tevens oud-collega hier bij BNR, en Tom Berendsen, europarlementariër namens de Europese Volkspartij en het CDA.

De Brexit-soap en ander Europees nieuws

Daarnaast werpen wij een blik over het Kanaal om te kijken hoe de Brexit-soap nog steeds drama oplevert voor de rest van Europa, bespreken wij de Sacharovprijs en verdere legalisatie van cannabis!

De negenenzeventigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast):

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. En hoe we ons over dat continent bewegen.

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En in deze aflevering gaan we naar ... Griekenland, natuurlijk! De hele playlist Eurotrash kun je hier vinden!

Shownotes:

Het artikel over Chinese invloed in Europese havens is tot stand gekomen door samenwerking tussen Laurens Groeneveld van de Investigative Desk, Maria Pankowska van OKO.PRESS, en Frontstory, en kan hier worden gelezen:

https://vsquare.org/nato-in-deep-water-because-of-chinese-port-investments/

https://oko.press/chiny-porty-nato/