#82: Pegasus en Predator: Spyware in Europa

BNR Europa9 nov 202249 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Europa is in de ban van spywareschandalen: in Griekenland, Polen, Hongarije en Spanje zijn politici en journalisten doelwit geworden van spyware. Wie het heeft gedaan is niet duidelijk, maar het vermoeden bestaat dat sommige Europese overheden er iets mee te maken hebben. Een Europese onderzoekscommissie heeft deze schandalen onderzocht en eist maatregelen tegen spyware.

Lid van deze onderzoekscommissie is Europarlementariër en delegatieleider van D66 Sophie in 't Veld. Met haar zijn wij in gesprek gegaan over de bevindingen en aanbevelingen van deze onderzoekscommissie als het gaat om het gebruik van spyware in Europa.

COP27 en ruzie tussen Berlijn en Parijs

Naast de onthullingen over het gebruik van spyware in Europa bespreken Geert Jan Hahn en Stefan de Vries de aftrap van COP27 in Egypte, de ruzie tussen Macron en  Scholz, en vragen ze zich af of er scheurtjes zichtbaar zijn in de relatie tussen Europa en de VS.

De tweeëntachtigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast):

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. En hoe we ons over dat continent bewegen.

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En in deze aflevering gaan we naar ... Spanje! De hele playlist Eurotrash kun je hier vinden!