#83: Gooi de grenzen open!

BNR Europa16 nov 202252 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Met de rijzende kritiek op Schengen in Europa doen Stefan de Vries en Geert Jan Hahn een vurig pleidooi: de grenzen moeten niet dicht, maar juist open! Ze vragen zich af waarom de Europese Commissie aan plannen werkt om grenzen weer terug te brengen in Europa? En wat is nodig om al het mooie van Schengen te behouden? 


Om hun pleidooi kracht bij te zetten zoeken zij antwoorden door in conclaaf te treden met Tineke Strik, Europarlementariër namens De Groenen/Vrije Europese Alliantie en Galina Cornelisse, professor Europees en internationaal recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

De Europese Week

Deze week komen in Egypte wereldleiders samen om klimaatproblematiek te bespreken. Ook de voorman van de Nederlandse tak van Volt, Laurens Dassen, is daar aanwezig. Wij bellen met hem om wat impressies te krijgen van het belangrijke evenement.

De drieëntachtigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast):

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. En hoe we ons over dat continent bewegen.

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En in deze aflevering gaan we naar ... Polen! De hele playlist Eurotrash kun je hier vinden!