#84: Europa heeft te weinig shit

BNR Europa23 nov 202238 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De politieke ontwikkelingen in de wereld hebben ertoe geleid dat Europa in de shit zit. Of beter gezegd: met te weinig shit zit! Het is één van de vele gevolgen van de Russische oorlog in Oekraïne en de economische oorlog tussen Rusland en het Westen. Hoe gaat Europa om met het tekort aan kunstmest?


Vanwege het tekort aan kunstmest in Europa gaan stemmen op om een gemeenschappelijk 'kunstmestbeleid' te voeren, maar de meningen tussen de lidstaten lijken op dit punt verdeeld. Stefan de Vries en Geert Jan Hahn praten erover met Jan Huitema, Europarlementariër in de Fractie Renew Europa namens de VVD en Jeroen Candel, universitair hoofddocent van de Universiteit Wageningen. Ook gaan Michal van der Toorn en Benjamin Looijen het platteland op om vragen te stellen over kunstmest aan Christiaan Bondt, ruwvoer-specialist bij uitstek.

De Europese Week

Wederom blijft het rommelen op het Britse eiland waar de Schotten op zoek gaan naar een mogelijkheid voor een nieuw referendum, en Boris Johnson de vuile was van de Fransen, Italianen en Duitsers ging ophangen! 

De vierentachtigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast):

Hahn en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. En hoe we ons over dat continent bewegen.

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En in deze aflevering gaan we naar ... Estland! De hele playlist Eurotrash kun je hier vinden!