#86: Meer vrouwen in de Europese (bedrijfs)top!

BNR Europa7 dec 202247 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nadat Nederland het voorstel tien jaar lang geblokkeerd heeft in de Raad is het er eindelijk: Een vrouwenquotum voor de toppen van alle grote Europese bedrijven. Eurocommissaris De Vries ging samen met Eurocommissaris Clerx de proef op de som nemen. Hoe ver zijn we in Europa al eigenlijk met de gendergelijkheid? In welke landen zijn vrouwen al net zo vertegenwoordigd als mannen? En in welke periferie van de Unie schort het er nog aan?


Te gast zijn twee vrouwen uit de Europese toppen:

  • Babbette Pouwels, onafhankelijk onderzoeker en schrijver van de jaarlijkse Topvrouwen Bedrijvenmonitor, die elk jaar de gendergelijkheid binnen het Nederlandse bedrijfsleven in kaart brengt
  • Lara Wolters, Europarlementariër in de Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement, namens de PvdA

De Europese Week

Viktor Orbán krijgt weer zijn coronacenten niet van de EU. Daarom vetoot hij onder andere een belangrijk hulppakket voor Oekraïne. Waarom dit nog steeds kan hoor je in het begin van de aflevering.

De zesentachtigste aflevering van BNR Europa (voorheen Europa Podcast):

Clerx en De Vries houden Brussel, de Europese Unie, Schengen, de eurozone en de rafelranden van ons continent in de smiezen. En hoe we ons over dat continent bewegen.

Daarnaast is er ook wekelijks aandacht voor 'muziek' van ons continent. En in deze aflevering gaan we naar ... Letland! De hele playlist Eurotrash kun je hier vinden!

Shownotes:

  • Benieuwd hoe het met de gendergelijkheid staat in de lidstaten? Kijk hier
  • Hoe staat het met de Nederlandse bedrijfstop? Kijk hier