BNR Slimme Koppen
BNR Slimme Koppen

BNR Slimme Koppen

Klimaat, gezond leven, online wereld en de leefbaarheid in de stad. In het programma BNR Slimme Koppen gaat Diana Matroos op zoek naar innovatieve oplossingen voor deze belangrijke thema’s.

Welke techniek en innovatie zorgt voor een duurzame transitie van de bouwwereld?

Het nieuwe kabinet moet straks een oplossing bedenken voor het woningtekort van ruim 300.000 woningen. Mede daardoor werd er eerder dit jaar een actieplan gelanceerd om 1 miljoen betaalbare woningen in 10 jaar tijd te bouwen. Dit zijn ambitieuze bouwplannen: er moet dus meer gebouwd worden maar die bouw mag weer niet schadelijk zijn voor het milieu. Een moeilijkheid hierbij is dat bouwen met bijvoorbeeld beton nu nog zorgt voor een hoge CO2 uitstoot. De uitdaging luidt dan ook: welke sociale innovaties zorgen voor een duurzame transitie van de bouwwereld?

Hoe verankeren we werkplezier op afstand?

In de tweede aflevering van het tweede seizoen van Slimme Koppen gaan we het met de uitdager van deze week, Paul den Uijl operationeel directeur van Tempo-Team, hebben over werk en dan specifiek over werkplezier. Werkplezier is van essentieel belang voor meer productiviteit, hogere klanttevredenheid en minder verloop en verzuim. Maar hoe veranker je werkplezier wanneer we steeds minder vaak in vaste teams op een vaste werkplek werkzaam zijn? En hoe bestendig je werkplezier in een toekomst die iedere dag digitaler wordt?