BNR Sport

BNR Sport

In BNR Sport spreken journalist Anne-Greet Haars en Olympisch- en Wereldkampioen hockey Kim Lammers met topsporters, coaches en andere sportgrootheden uit de wereld binnen en buiten de sport.

Volg BNR Sport via:

Afleveringen

SE02E23 | Charles van Commenée & Leonne Stentler

Één van de grootste sportbestuurders van Nederland is te gast: Charles van Commenee. Hij was als chef de mission van de Olympische Spelen in 2008, een van de drijvende krachten van de grote successen in Peking. Daarna gooide hij als bondscoach van de Britse atletiekploeg hoge ogen in Londen en afgelopen zomer wist hij als hoofdcoach van de Atletiekunie opnieuw veel succes te boeken met de Nederlandse atleten in Tokyo. Maar ondanks de grote successen van de Nederlandse atletiekploeg, zijn er ook grote zorgen omdat er een flink financieel tekort is. Hoe gaan ze dat oplossen?

1 jul 2022 • 44 minuten

SE02E22 | Niels Meijer & Ralph van Baasbank

We spreken vandaag met de directeur van de Johan Cruijff Foundation, Niels Meijer! Dit jaar vierde de Foundation haar 25 jarig jubileum, al is dat natuurlijk wel alweer 6 jaar zonder de legendarische nummer 14 zelf. Maar hoe aanwezig is de legacy van Cruijff nog in de dagelijkse praktijk van de stichting? Hoe zet Niels zijn ervaring als voormalig basketbal prof vandaag de dag in, als directeur van de foundation. Iets wat trouwens een grote wens was van Cruijff: want hij pleitte altijd voor oud-profsporters in sportorganisaties.

24 jun 2022 • 47 minuten

SE02E21 | Ron Zwerver & Jeroen Stekelenburg

Vandaag praten we met de man die in 2020 de titel kreeg “Nederlands beste volleyballer aller tijden”: Ron Zwerver! Hij was dan ook degene die met zijn keiharde smashes het Nederlands Volleybalteam naar de gouden medaille van Atlanta 1996 sloeg! Die gouden medaille kwam er niet zonder slag of stoot maar kende een proces van 10 jaar van professionalisering en toewijding, een proces waar hij na 25 jaar uitgebreid op heeft gereflecteerd in zijn boek “Eeuwig Goud”. Het boek bracht hem een nieuwe baan als consultant, omdat zijn ervaring in de topsport veel raakvlakken kende met het bedrijfsleven, en daar vertelt hij ons meer over.

17 jun 2022 • 47 minuten