BNR Sport
BNR Sport

BNR Sport

In BNR Sport spreken journalist Anne-Greet Haars en Olympisch- en Wereldkampioen hockey Kim Lammers met topsporters, coaches en andere sportgrootheden uit de wereld binnen en buiten de sport.

SE02E16 | Siem de Jong & Carlijn Achtereekte

We praten met profvoetballer en tevens ondernemer Siem de Jong! Zijn contract bij SC Heerenveen loopt af en de grote vraag is eigenlijk: Hangt hij zijn kicksen aan de wilgen of niet? En wat komt er dan? Zijn oriëntatie is namelijk veel breder dan voetbal alleen: Hij is erg begaan met het klimaat, heeft met broer Luuk ook een eigen kledingmerk (MAEL) en onderneemt nog veel meer: Zien we hem in de toekomst als ondernemer of als trainer? Veel te bespreken dus! Ook praten we met Olympisch kampioene Carlijn Achtereekte die op haar 32e nog een bijzondere profcarrièreswitch maakte: ze is namelijk geen schaatser meer, maar wielrenner. Een bijzondere stap! We vragen haar hoe ze dat allemaal gaat doen. En uiteraard sluiten we de aflevering af met de eminence gris van de sportjournalistiek: Jaap de Groot!

SE2EP15 - Marc Lammers & Guido Albers

Het is hommeles in hockeyland. Na klachten van meerdere speelsters over een ongezond topsportklimaat, vertrok bondscoach Alyson Annan. Er werd een onderzoek ingesteld, waarvan de resultaten nooit openbaar zijn gemaakt. Vervolgens bleef de onrust, en vertrok ook technisch directeur Jeroen Bijl deze week. We spreken er vandaag over met oud-bondscoach Marc Lammers: wat is er volgens hem nodig om uit de huidige negatieve spiraal te komen? En gaat hij daar nog een rol in spelen? En afgelopen week verkeerde de voetbalwereld in shock, omdat bekend werd dat de invloedrijke voetbalmakelaar Mino Raiola op 54-jarige leeftijd is overleden. We praten over deze bijzondere man met concullega Guido Albers, die Raiola goed kende.

SE02E11 | Joost Luiten & Wim Noordzij

We praten met een sporter die menig club laat swingen, namelijk golfer Joost Luiten! Hoe gaat het met de beste golfer van Nederland? Ook praten we met hem over Tiger Woods, die deze week op de prestigieuze Masters zijn rentree maakt. Dus de golfwereld staat op z’n kop! En ook praten we met Wim Noordzij. Hij is de voorzitter van de nieuw opgezette branchevereniging voor esports. Esports, is dat niet gewoon videogames spelen? Zeker niet! Hij vertelt ons zo de vergaande ambities van esports in Nederland en de droom van Olympisch worden.

SE02E09 | John van 't Schip & Leo van Vliet

Het Nederlands Elftal maakt zich op voor twee oefeninterlands in aanloop naar het WK voetbal later dit jaar. Daarom spreken we met John van 't Schip, oud-voetballer, Europees kampioen in '88 en voormalig assistent-bondscoach van Oranje. Hoe kijkt hij naar het huidige Nederlands elftal en hoe schat hij de kansen voor het WK? Zelf probeerde hij zich te plaatsen voor het WK als bondscoach van Griekenland, maar is nu weer open voor nieuwe avonturen.

BNR Sport SE02E02 | Patrick Wouters & Nicolien Sauerbreij

Een bomvolle uitzending want de Winterspelen van Peking zijn nu dan echt begonnen. We spreken met Patrick Wouters, als sinds jaar en dag de manager van Neerlands succesvolste olympiërs Sven Kramer en Ireen Wüst en ook shorttrackster Suzanne Schulting. En ook praten we met Olympisch Kampioene Nicolien Sauerbreij. Over haar moeilijke weg naar Olympisch goud, en houdt zij deze Spelen ook de pistes van Beijing nog altijd nauwlettend in de gaten?