#1 | 10 praktische lessen voor een stoïcijns mindset van Mark Tuitert

BNR Sport16 jul 202146 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Drive: 10 praktische lessen voor een stoïcijnse mindset

Toen Mark Tuitert in 2010 Olympisch Goud won op de 1500 meter schaatsen dacht hij niet aan winnen, maar aan grote filosofen als Seneca en Marcus Aurelius. Al 20 jaar gebruikt hij filosofische principes om het hoofd te bieden aan de enorme druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn leven. Hij schreef er een boek over: Drive, met daarin 10 praktische lessen waarmee iedereen een stoïcijnse mindset kan trainen.

'Pieken op het juiste moment'

Jacco Verhaeren vierde grote Olympische successen met Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo, maar de afgelopen jaren mocht vooral het buitenland gebruik maken van zijn expertise. Hij werkte maar liefst 7 jaar bij het zwemgekke land Australië en gaat komende september aan de slag bij de Franse zwembond als technisch-directeur.

Olympische Spelen in Tokio

Over precies 1 week starten de Olympische Spelen in Tokio. En zoals bekend zal deze keer alles anders zijn: geen toeschouwers en zeer strenge coronamaatregelen. Een pittige uitdaging voor de technisch-directeur van het NOC*NSF, Maurits Hendriks - die al in Tokio aanwezig is.

Abonneren

Wil je niets missen van BNR Sport? Vergeet je dan niet te abonneren! Volg ons op Twitter, Facebook en Instagram.

BNR Sport
BNR Sport (BNR)