SE02E21 | Ron Zwerver & Jeroen Stekelenburg

BNR Sport17 jun 202247 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag praten we met de man die in 2020 de titel kreeg “Nederlands beste volleyballer aller tijden”: Ron Zwerver! Hij was dan ook degene die met zijn keiharde smashes het Nederlands Volleybalteam naar de gouden medaille van Atlanta 1996 sloeg!

Die gouden medaille kwam er niet zonder slag of stoot maar kende een proces van 10 jaar van professionalisering en toewijding, een proces waar hij na 25 jaar uitgebreid op heeft gereflecteerd in zijn boek “Eeuwig Goud”. Het boek bracht hem een nieuwe baan als consultant, omdat zijn ervaring in de topsport veel raakvlakken kende met het bedrijfsleven, en daar vertelt hij ons meer over. 

Ook spreken we met Sportjournalist en Nederlands Elftal-watcher bij de NOS; Jeroen Stekelenburg. Namens volk en vaderland sluipt hij overal achter Louis van Gaal en het Nederlands Elftal aan, én maakt tegenwoordig ook YouTube vlogs over de ontwikkelingen van Oranje. Wat we natuurlijk willen weten is: hoe pakt hij dat allemaal aan? En specifieker: hoe wapent hij zich voor de interviews met de onvoorspelbare en licht ontvlambare Louis van Gaal?