Breedplaatvloeren

Bouwmeesters25 apr 201824 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Sloopwerkzaamheden bij de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het in mei ingestorte gebouw wordt door bouwonderneming BAM stapsgewijs ontmanteld.
Sloopwerkzaamheden bij de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het in mei ingestorte gebouw wordt door bouwonderneming BAM stapsgewijs ontmanteld. ( ANP)

Het is al weer 11 maanden geleden dat de parkeergarage in Eindhoven instortte en nog worden er af en toe kantoren gesloten omdat de vloerconstructie niet veilig zou zijn. Vorige week nog bleken ook in het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Justitie de vloeren niet in orde. En nu geldt in bepaalde delen een 'samenscholingsverbod': ambtenaren mogen niet met meer in grote groepen bij elkaar staan.

De ministeries hebben zogenaamde 'floorwalkers' aangesteld die patrouilleren om dat samenscholingsverbod te handhaven. Maar het kan altijd erger: Hogeschool Windesheim deed Gebouw X vorig jaar dicht vanwege constructiefouten in de vloeren en het pand is nog steeds niet heropend...

In deze uitzending hoor je Henk Hagoort, Simon Wijte, Rob Nijsse, Sandra Beckerman en Erik Ronnes. Over omvang van het probleem, openheid en aansprakelijkheid.