'Rutte III was een drama en totaal visieloos'

Bouwmeesters15 mrt 202155 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In deze aflevering van Bouwmeester lichten we Rutte III door aan de hand van een analyse in vakblad Cobouw. Verschillende bouwthema's passeren de revue. “Alle betrokken ministers mogen blijven zitten, het is één grote dikke onvoldoende”, zegt hoofdredacteur Eric Verweij. Ook Cindy van de Velde - directeur Vereniging Eigen Huis - en Floor Milikowski, geografe, journaliste en auteur vinden dat het demissionaire kabinet Nedrland wat deze kwesties betreft vrij visieloos heeft achtergelaten. “Al ben ik over de toekomst voorzichtig optimistisch. In de partijprogramma's staan best aardige punten. Vraag is alleen hoe zich dat na een formatie dan weer uit.” Ondernemer Michel Baars is kritischer op de manier waarop partijen hun bouwagenda's voor het voetlicht brengen. Hij spreekt over een gebrek aan visie met betrekking tot de huidige mogelijkheden die de circulaire economie biedt.

Het Bouwmeesters-panel is echter de beroerdste niet en komt ook met aanbevelingen waar een mogelijk Rutte IV gratis en voor niets gebruik van zou kunnen maken.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD), Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie), Premier Mark Rutte en Minister Stientje van Veldhoven minister voor Milieu en Wonen (D66) in november 2019 tijdens de presentatie van het pakket van maatregelen voor de stikstof en PFAS-problematiek
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD), Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie), Premier Mark Rutte en Minister Stientje van Veldhoven minister voor Milieu en Wonen (D66) in november 2019 tijdens de presentatie van het pakket van maatregelen voor de stikstof en PFAS-problematiek (Phil Nijhuis)

Daarnaast analyseren we de campagne: kun je als kiezer met bovenmatige interesses voor deze thema's wegwijs worden uit alle debatten, oneliners, programma's en stemwijzers?

Deze aflevering van Bouwmeesters is een langere podcastversie, waarin ook de reguliere radio-uitzending zit verwerkt.

Let op: nieuwe tijd

Bouwmeesters wordt de komende weken om 21.00 uur op BNR uitgezonden in verband met de diverse verkiezingsdebatten. Vanaf volgende week hoor je Bouwmeesters weer om 19.00 uur. Uiteraard zijn wij sowieso on demand te beluisteren en kun je ons daarmee nog steeds op je favoriete tijdstip horen!

Meepraten

Dat kan! Via onze digitale postbus, of praat mee via Twitter.