BREEKT | Ik heb nog steeds vertrouwen in het vaccin

BREEKT6 jan 202247 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag een jaar geleden ging in Nederland het eerste coronavaccin de schouder in van verpleegkundige Sanna Elkadiri. Maar hebben we nog steeds vertrouwen in het vaccin?

Onder toeziend oog van Hugo de Jonge werd 6 januari 2021 die eerste prik gezet. We dachten de uitweg naar het 'oude normaal' gevonden te hebben: vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren. Inmiddels zijn we bij de derde prik aanbeland, de boosterprik, maar de opkomst lijkt tegen te vallen. Komt het door de overheidscommunicatie of ontbreekt het aan een duidelijke campagne? Moeten Hugo, Ernst en de rest duidelijk maken dat we zonder vaccin reddeloos verloren waren geweest?

Daarom ons Breekijzer: Ik heb nog steeds vertrouwen in het vaccin

In het panel:

- Tammie Schoots, transgender-activiste en sectorraadslid FNV Jong;- Joris Hetterscheid, voorzitter van de Jonge Democraten.

Ook te gast:

- Mahdi Salih, internist en een van de supervisors van de Vaccinatie Twijfel Telefoon.

Verder in de show: Het is precies een jaar geleden dat de wereld in de ban was van de Capitool-bestorming, een man is opgepakt voor het huis van Sigrid Kaag die daar met een fakkel stond te zwaaien en een nieuwe tennissoap met nu Novak Djokovic in de hoofdrol.