BREEKT | Je kunt beter investeren in groeigebieden dan in krimpregio's

BREEKT2 feb 202349 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Er wordt al jaren te veel in gebieden en regio’s geïnvesteerd die geld opleveren. Het platteland delft daardoor het onderspit, dat is de strekking van het CDA. Het CDA vindt dat daar iets aan moet gebeuren, maar is het zo onlogisch? Daarom ons Breekijzer: "Je kunt beter investeren in groeigebieden dan in krimpregio's"

Verder hadden we het over de rechtszaak tegen de Haagse politicus Richard de Mos: is het nu echt zo erg wat de Mos gedaan heeft of is het terecht dat hem een zware straf boven het hoofd hangt? Bovendien bespraken we de leerachterstanden, die zijn opgelopen door de pandemie. Ouders willen aangepaste examens, maar onderwijsminister Dennis Wiersma wil hier niet in mee gaan.

In het panel:

  • Jelmer Becker, voorzitter van de JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs JOB MBO
  • Kevin Klinkspoor, voorzitter van het CDJA

Ons breekijzer-expert:

  • Bettina Bock, Bijzonder Hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord-Nederland en hoogleraar inclusieve plattelandsontwikkeling WUR

Over BNR breekt: 

In BNR Breekt breken we de sleur van jouw ochtend met een goede discussie over het nieuws. Dat doen we met opkomende opiniemakers en deskundigen. BNR Breekt is het meest verfrissende opinieprogramma van de Nederlandse radio. 

Maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 12:00

Maandag t/m donderdag: Iwan Verrips 

Vrijdag: Kees Dorresteijn