BREEKT | 'Iedereen die in de Rotterdamse haven werkt moet maximaal gescreend worden'

BREEKT22 mrt 202346 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Rotterdamse havenbedrijven gaan duizenden medewerkers en chauffeurs specifiek laten screenen op strafbare feiten met betrekking tot drugscriminaliteit. Met andere woorden: havenwerknemers met functies die interessant zijn voor drugssmokkelaars,  zoals planners bij terminals, chauffeurs en havenmedewerkers worden aan een zwaardere AIVD-screening onderworpen om zo corruptie in de havenbedrijven tegen te gaan en drugscriminaliteit te stoppen. Daarom ons breekijzer vandaag: Iedereen die in de Rotterdamse haven werkt moet maximaal gescreend worden. 

Verder hebben we het over de Tweede Kamer die in debat willen en gaan over de verkiezingsuitslag van vorige week, over dat de Tweede Kamer vandaag debatteert om streamingdiensten te verplichten Nederlandse producties te maken, en over dat vandaag misschien het arrestatiebevel voor Trump wordt uitgevaardigd. 

Het BREEKT-panel

Onze Breekijzer-expert:

  • Willemijn Aerdts -  expert op het gebied van inlichtingen- en veiligheidsdiensten verbonden aan de Universiteit Leiden
    Martijn van de Beek - directeur Hoffmann Bedrijfsrecherche

Over BREEKT

In BNR Breekt breken we de sleur van jouw ochtend met een goede discussie over het nieuws. Dat doen we met opkomende opiniemakers en deskundigen. BNR Breekt is het meest verfrissende opinieprogramma van de Nederlandse radio. 

Maandag tot en met donderdag van 11:00 tot 12:00

Presentatie: Iwan Verrips

Vrijdag is er Breekt Politiek van 11.00 tot 12.00

Presentatie: Nina van den Dungen