BREEKT |' We zouden prima zonder de Eerste Kamer kunnen'

BREEKT30 mei 202346 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het beloofd een spannende dag te worden in de Eerste Kamer, want daar zijn niet alleen verkiezingen ook wordt er verder gesteggeld over de nieuwe pensioenwet. Maar kunnen we eigenlijk niet prima zonder een Eerste Kamer? Want zo zichtbaar is die Kamer en diens leden namelijk ook weer niet. Daarom is ons breekijzer: 'We zouden prima zonder de Eerste Kamer kunnen.'

Verder hebben we het over de verkiezingswinst van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hoe democratisch waren de Turkse verkiezingen? En wat vinden de westerse politici ervan dat Erdogan weer vijf jaar de touwtjes in handen heeft? Ook hebben we het over de nieuw ingevoerde regels van diverse ministeries waardoor bedrijven 194 miljoen euro meer kwijt waren in 2022. Dat concludeert het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR) in hun jaarverslag. Een van de redenen van dat probleem komt doordat de kosten van de regels door burgers en bedrijven zelf betaald moet worden.

In ons panel:

Onze Breekijzer-expert:

  • John Bijl, Directeur Periklesinstituut en columnist bij Binnenlands Bestuur.

Over BREEKT

In BNR Breekt breken we de sleur van jouw ochtend met een goede discussie over het nieuws. Dat doen we met opkomende opiniemakers en deskundigen. BNR Breekt is het meest verfrissende opinieprogramma van de Nederlandse radio. 

Maandag tot en met donderdag van 11:00 tot 12:00

Presentatie: Iwan Verrips

Vrijdag is er Breekt Politiek van 11.00 tot 12.00

Presentatie: Nina van den Dungen