BREEKT | 'Het is duidelijk dat Hugo de Jonge alles op alles zet voor goede woningbouwplannen'

BREEKT2 jun 202344 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Er wordt een dip in de woningbouw voor volgend jaar verwacht door Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Met name door migratie groeit de vraag naar huisvesting sterker dan verwacht. Het komende jaar lijkt daarmee een rampjaar te worden voor de woningbouw. Want waar vorig jaar ruim negentigduizend woningen werden bijgebouwd, wordt voor volgend jaar een terugval tot vijftig procent verwacht, ondanks De Jonges verwoede pogingen de woningmarkt weer vlot te trekken. Daarom is ons Breekijzer: 'Het is duidelijk dat Hugo de Jonge alles op alles zet voor goede woningbouwplannen.'

Verder hebben we het over de nieuwe maatregelen die de overheid wil nemen voor het Groningse bevingsgebied. Daar vallen door een onduidelijk communicerende overheid vaak plannen in het water, en de organisaties die het beleid moeten uitvoeren hebben vaak niet genoeg mensen en geld om dat te doen. Daarom waarschuwen de Nationale- en kinderombudsman Kmerleden in een brief.

Die Romereis, een dag naar een museum en dan óók nog andere schoolreisjes zijn moeilijk te betalen voor veel ouders. Dus daarvoor hoeven zij misschien niet meer diep voor in de buidel te tasten aan het begin van het schooljaar, want de vrijwillige ouderbijdrage moet worden geschrapt. Althans, dat vinden onderwijskoepels waaronder het LAKS, de VO-raad en de PO-Raad.

In ons panel:

Over BREEKT

In BNR Breekt breken we de sleur van jouw ochtend met een goede discussie over het nieuws. Dat doen we met opkomende opiniemakers en deskundigen. BNR Breekt is het meest verfrissende opinieprogramma van de Nederlandse radio. 

Maandag tot en met donderdag van 11:00 tot 12:00

Presentatie: Iwan Verrips

Vrijdag is er Breekt Politiek van 11.00 tot 12.00

Presentatie: Nina van den Dungen