China Podcast
China Podcast

China Podcast

Elke tweede woensdag online.

China is een intimiderend groot en complex land. Maar je kunt er niet omheen. Geopolitiek, militair, economisch en wetenschappelijk: China is overal. In de China Podcast zocht eerst Mark Beekhuis en vanaf 2020 Li'ao Wang met gasten uit hoe het land werkt.

第三十三集 Overleven Chinese bedrijven de coronacrisis?

Bedrijven over de hele wereld hebben weken hun deuren moeten sluiten vanwege het coronavirus. Ook in China. Daar komt de klap extra aan nu de Chinese economie krimpt, voor het eerst in decennia. Er gloort een beetje hoop aan de horizon nu de fabrieken opengaan en de Chinese industrie weer langzaam op gang komt. Maar het is de vraag of dit snel genoeg gaat om de bedrijven in China te redden.

第三十二集 Hoeveel invloed heeft China in Europa verloren door de coronacrisis?

China heeft de afgelopen jaren steeds meer invloed gekregen in Europa. Zowel economische als politiek. Voor noodlijdende Europese landen was dit geen groot probleem, zo lang de Chinese miljarden maar bleven komen. Maar sinds de corona-uitbraak hebben ook de noodlijdende landen kritiek op die Chinese invloed. Toch worden kritische Europese rapporten onder druk van China nog ‘gewoon’ aangepast.