Coronacast 9 april | Op 1,5 meter doorsluizen

Coronacast9 apr 20207 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag onder meer:

Nederlandse festivalorganisatoren willen duidelijkheid van het kabinet over de periode na 1 juni. Tot nu toe zijn festivals tot die datum verboden, maar wat daarna gebeurt is onzeker. Directeur Ruben Brouwer van Mojo Concerts roept het kabinet daarom op om nu al een besluit te nemen over de periode tot 1 september.

Honderden werknemers hebben deze maand niet betaald gekregen als gevolg van de coronacrisis, zegt de FNV. Uit een rondgang van BNR blijkt dat het probleem vooral in de horeca speelt.

De kans is 'nul' dat we in Nederland na 28 april meteen ons oude leven weer terug hebben. Dat zei premier Rutte in zijn wekelijkse persconferentie. Vooral de 1,5 meter afstand die mensen onderling moeten bewaren zal nog een tijd langer gaan duren.

De bouw gaat door, ook in coronatijden. Dat is maar goed ook, want daardoor blijven veel mensen aan het werk. Verslaggever Mariëlle Bakker spreekt bij de bouw van de nieuwe Zeesluis IJmuiden Jan de Ruiter - voorzitter van Volker Wessels - en project-directeur John van Dongen.