Peter de Bie (Beach Inn) zag zijn strandtent in vlammen opgaan

Crisis de Baas16 sep 202124 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Rens spreekt in de studio van BNR met Peter de Bie, eigenaar van strandpaviljoen Beach Inn. Na een hevige brand, die zijn paviljoen volledig verwoestte, moest hij alles vanaf de grond opnieuw opbouwen. Een geluk bij een ongeluk zorgde ervoor dat zijn tent tegenwoordig tot de duurzaamste horecazaken van Nederland behoort. Wat noodgedwongen begon met tweedehands hout en elektrische keukenapparatuur, is intussen uitgegroeid tot een volledig CO2-neutraal pand met onder meer waterbesparende toiletten en zonnepanelen op het dak.

Wat doe je als je zaak in vlammen opgaat? Hoe ga je creatief te werk als je eigenlijk te weinig geld tot je beschikking hebt? En wat is ervoor nodig om een duurzaam horecabedrijf neer te zetten? Dit en meer hoor je in de nieuwste aflevering van Crisis de Baas.

Over deze podcast

Wat als je organisatie te maken krijgt met een onvoorziene crisis en je geen idee hebt waar het heen gaat? In de radioserie Crisis de Baas vertellen CEOs, directeuren en ondernemers hoe zij wendbaar blijven en omgaan met de gevolgen van een fikse tegenslag.


Mede mogelijk gemaakt door