Kunstroof en corona maakten van Evert van Os (Singer Laren) een dubbele crisismanager

Crisis de Baas23 sep 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

In de studio van BNR schuift Evert van Os, algemeen directeur van Singer Laren, aan bij Rens. Op 30 maart werd duidelijk dat er in zijn museum een inbraak had plaatsgevonden. Het buitgemaakte schilderij: De lentetuin, de pastorie te Nuenen in het voorjaar van niemand minder dan Vincent van Gogh. Singer had het stuk in bruikleen van het Groninger Museum, wat de diefstal misschien nog wel erger maakte. Bovendien was het museum vanwege corona net twee weken gesloten. Zo kwam het dat Evert ineens met twee crises tegelijk te maken kreeg.

Hoe vertel je een collega-directeur dat een schilderij van zijn museum bij jou gestolen is? Wat als je tijdens de coronacrisis nóg een tegenslag te verduren krijgt? Kortom: hoe buig je dubbele pech om in iets positiefs? Je hoort het allemaal in deze nieuwe aflevering van Crisis de Baas.

Over deze podcast

Wat als je organisatie te maken krijgt met een onvoorziene crisis en je geen idee hebt waar het heen gaat? In de radioserie Crisis de Baas vertellen CEOs, directeuren en ondernemers hoe zij wendbaar blijven en omgaan met de gevolgen van een fikse tegenslag.


Mede mogelijk gemaakt door